Ungdoms- og kollegieboliger

08-07-2014

Alle vores ungdoms- og kollegieboliger kan søges på http://studiebolig-odense.dk

Tag-over-hovedet garanti

"Tag-over-hovedet garantien" er udstedt af Odense Kommune og gælder ved studiestarterne hvert år. Det er meget vigtigt at du sætter dig grundigt ind i reglerne der er gengivet herunder, da du ikke vil være omfattet af garantien, hvis du ikke opfylder alle krav.

Hvis du ønsker at søge med "tag-over-hovedet garanti", så skal du sætte hak ved "Søg alt" nederst på din profil.

Reglerne herunder er hentet fra Odense Kommunes hjemmeside:


”Tag over hovedet”-garanti til unge under uddannelse

Hvad indebærer garantien? 
"Tag over hovedet"-garantien betyder, at man kan få tilbudt en midlertidig bolig gennem kommunen, hvis man ikke har fundet en permanent bolig senest 1 uge før studiestart. Ved studiestart i efteråret kan studiestartdatoen tidligst være den 1. september.

Hvem kan omfattes?

For at kunne omfattes, skal man:

  • være optaget på en uddannelse i Odense
  • være mellem 18 og 30 år
  • bo uden for Odense kommune

Full degree studerende fra de nordiske lande og EU er også omfattet, mens udvekslingsstuderende og studerende uden for de nævnte lande ikke er omfattet.

Herudover skal man være aktivt boligsøgende jf. nedenstående.

Søgning af bolig

Så snart man er optaget på et studie i Odense, skal man skrive sig op til en bolig på studiebolig-odense.dk. I ansøgningen skal feltet "søg alt", være markeret. Ved studiestart i efteråret, skal man senest være skrevet op den 8. august.

Alle boligtilbud med svarfrist 1. august eller senere skal accepteres. Såfremt et tilbud afvises eller man ikke svarer, kan man ikke længere benytte sig af "tag over hovedet"-garantien.

Man skal være aktivt boligsøgende. Det vil sige, at man dagligt skal gøre en aktiv indsats for at finde en bolig. Det omfatter søgning følgende steder:

  • Lokale medier (fx Ugeavisen og Fyens Stiftstidende)
  • Opslag på uddannelsesinsstitutinerne
  • Private boligportaler

Har man ikke senest én uge før studiestart (dog tidligst d. 1. september) fået en aftale om en bolig inden for 14 dage efter studiestart, kan "tag over hovedet"-garantien træde i kraft.

Ønsker man at benytte sig af garantien, skal man kontakte én af de boligforeninger, der er med i samarbejdet om studiebolig-odense.dk. Boligorganisationen vurderer, om man lever op til kravene for at benytte garantien. Kan man omfattes af garantien, sender boligorganisationen besked til Odense Kommune, der herefter anviser en midlertidig bolig. Man får kun ét tilbud.

Boligens standard og pris 
Boligerne er beskedne, kan ligge overalt i kommunen og er ikke istandsatte. Der er dog adgang køkken, toilet og bad. Antenne eller pc-stik kan ikke forventes. Prisen er ca. 1.700 kr./mdr. inkl. forbrug. 

Lejeaftalen 
Der er tale om midlertidige lejemål på 3 mdr. Der indgås en husvildekontrakt, hvilket indebærer, at man er forpligtet til at fraflytte, når man får tilbudt en permanent bolig.