Afd. 30, Englandsgade

At bo i en almen boligforening er en boligform, hvor mange mennesker bor tæt sammen. Derfor har vi opstillet nogle regler, som bør overholdes for at medvirke til at skabe et godt klima blandt beboerne i bebyggelsen.
 
Reglerne er fastsat for at beskytte både dig og bebyggelsen og i øvrigt for at skabe god ro og orden blandt beboerne. Det skaber tryghed og tilfredshed, hvis alle erkender nødvendigheden af at tage hensyn til hinanden.
 
Jo bedre vi i fællesskab passer på vores afdeling, jo bedre bliver det at bo her, og jo lettere er det at holde huslejen nede.
 
Affald
Der er affaldsskakt med indkast på hver etage. Man må kun anvende de skraldeposer, der udleveres til alle husstande. Af hensyn til driften af og kapaciteten på anlægget må man kun smide almindeligt husholdningsaffald i skakten. Fyld ikke poserne helt op, da affaldsskakten let stopper til. Husk at lukke skaktlågen for at undgå dårlig lugt.
 
Kattegrus skal i en separat pose, inden det kommes i affaldsposen og smides ud.
 
Det er erfaringen, at affaldssuget går i stykker ved forkert brug. Det betyder ekstraomkostninger, som medfører huslejeforhøjelse.
 
Flasker og glas kan afleveres i den flaske- og glascontainer, der er opstillet i området. Større genstande kan afleveres på genbrugsstationen Havnegade 100, eller man kan få Odense Renovation til at afhente dem ved brug af storskralds-mærker i ”Affaldshåndbogen 2018”, som omdeles til alle husstande.
 
Skilte ved hvert indkast beskriver, hvad der må kastes i affaldsskakten.
 
Altaner og altankasser
Altaner skal holdes rene for at undgå tilstopning af afløbet. Altankasser skal sættes på indersiden, så der ikke falder noget ned på andre.
 
De er fælles altaner foran lejlighederne 1 og 10. Aftal med hinanden, hvordan I indretter området i fællesskab.
 
Antenner
Beboerne må kun opsætte antenner, paraboler og loftsantenner efter forudgående skriftlig tilladelse fra boligforeningen (jf. i øvrigt lejelovens bestemmelser).
 
Døre
Døre, der forsynet med smæklås eller dørpumpe, skal være lukkede og må ikke holdes åbne ved anbringelse af sten, træstykker eller lignende.
 
Facebook
Vores afdeling er på Facebook ”Kristiansdal afdeling 30”.
 
Forsikring
Vandskade på indbo som følge af rør- eller radiatorsprængninger er ikke dækket af afdelingens forsikringer.
 
Fælleshuset
Fælleshuset kan bruges af alle uden betaling ved arrangementer for afdelingens beboere.
 
Gården og plænen
Det er mening at alle skal kunne bruge gårdområdet og plænen, og det skal være et rart sted at være. Man må derfor ikke lade sin hund besørge - hverken det ene eller det andet - på afdelingens matrikel. Luft derfor hund andre steder.
 
På fællesarealerne må man ikke larme eller udvise adfærd der er til gene for de øvrige beboere.
 
Man skal være opmærksom på at samle op efter sig, hvis man taber noget eller tørre op, hvis man spilder noget på fællesarealerne.
 
Husdyr
Det er tilladt at holde en hund eller to katte. Ikke en hund og en kat. Det er ikke tilladt at holde krybdyr. Marsvin, mus, fugle og lignende betegnes ikke som husdyr.
 
Internet og TV
NAL-MedieNet er leverandør af internet og TV. Man er selv kunde hos Nal-MedieNet, og man kan hente udstyr der. Der er installeret antennestik i stuen. Ønsker man stik andre steder, skal man selv sørge for det.
 
Maskiner
Boremaskiner og andet støjende værktøj må på hverdage benyttes i tidsrummet kl. 7.00 - 20.00. I weekenden i tidsrummet kl. 9.00 – 19.00.
 
Musik
Benyttelse af radio, tv m.v. skal ske med hensyntagen til naboerne. I sene aftentimer skal musik og anden støj neddæmpes, så andre beboere ikke bliver generet, og døre og vinduer skal holdes lukket fra kl. 23.00 i weekender og fra kl. 22.00 på hverdage.
 
Nøglechip
Har man udleveret nøglechip til leverandør, fx Årstiderne, er man selv ansvarlig for at få den retur eller låst hos ejendomsfunktionæren. Sker der uregelmæssigheder ved leverandørs brug af chippen, er det beboerens ansvar. Det er muligt at tjekke hvilken chip, der er brugt ved hvilken som helst adgang til huset.
 
Opslagstavle
Der er i trappeopgangen en opslagstavle, som kan anvendes af alle. Her kan man annoncere ting, man gerne vil sælge/bortgive, fællesarrangementer o. lign. På opslaget skal man skrive lejlighedsnummer og dato. Opslag fjerner man efter 14 dage.
 
Pap og papir
Der er to containere til pap og papir. For at udnytte pladsen så godt som muligt, bedes man trykke papæsker flade, så de fylder så lidt som muligt. Kun affald, der er i containerne, fjernes, så undlad at lægge ting oven på dem. Større papemner skal afleveres på genbrugsstationen.
 
Skilte ved containerne fortæller, hvad der må fyldes i dem.
 
Parkering
Alle får ved indflytning udleveret en parkeringstilladelse og en chip til parkeringspladsen under Havnepladsen (med indkørsel fra Tværkajen). Desuden er der fem pladser foran huset. Det er attraktivt at parkere foran huset, og man skal derfor tage hensyn og parkere så tæt som muligt, så der bliver plads til så mange som muligt.
 
Parkering af personbiler og motorcykler må kun finde sted på de etablerede parkeringspladser. Dvs. motorcykler må ikke parkeres i gården.
 
På det gule kryds foran huset må der ikke parkeres eller standses på noget tidspunkt af døgnet. Her skal skraldesugsbilen kunne holde. Hvis den ikke kan komme til, kører den blot igen, uden at vi får tømt affaldstanken. Vi må så betale for en ekstra tømning. Parkeres der alligevel, anmeldes det til politiet.
 
Cykler skal parkeres i stativerne. Undgå at parkere så pap-containerne ikke kan tømmes, og sørg for at andre kan passere på området.
 
Rygning
Der må ikke ryges i trappetårn, elevator og fælleshus.
 
Svalegange
Det er i orden at have lidt møbler og blomster stående på svalegangen, men naboerne skal kunne passere uden besvær. Hvis man parkerer hensynsfuldt, kan man have sin cykel stående på svalegangen
 
Skiltning
Skilte og reklamer må kun anbringes efter skriftlig tilladelse fra boligforeningen. Navneskilte må for at skåne dørene ved fraflytninger kun opsættes i den udførelse, der er godkendt af boligforeningen.
 
Trappetårnet
Trappetårnet er brandvej, og man må derfor ikke stille ting i tårnet.
 
Udluftning
For at undgå fugtdannelse og dermed følgende ødelæggelse af murværk, træværk, tapet og maling bør der foretages en effektiv udluftning gennem vinduer og døre. Helst flere gange dagligt blot 5 – 10 minutter ad gangen. (I nybyggeri bør udluftning foretages hyppigere).
 
Ændring af lejligheden
Lejligheden skal bibeholdes i sin oprindelige form. Afvigelser herfra må ikke finde sted uden skriftlig tilladelse fra boligforeningen.
 
Vi hjælper dig gerne
Du vil i mange tilfælde kunne hente råd og vejledning hos ejendomsfunktionæren. Du er naturligvis også velkommen på boligforeningens kontor, hvis der skulle opstå problemer, som din ejendomsfunktionær ikke kan hjælpe dig med.
 
Bestyrelsen står gerne til rådighed, hvis du har spørgsmål.

Information om afdelingen

Byggeår2012
Hårde hvidevarer
Opvarmning
Fjernvarme
Husdyr Husdyr tilladt, 1 hunde eller 2 katte, maksimum 2 i alt.
Internetforbindelse
Lejer er selv kunde ved Næsby Antennelaug