Afd. 17, Sneglehatten

Husordenregler for
Kristiansdal – ØSTERVANG - AFDELING 17
 
Vedtaget på det ordinære afdelingsmøde den 25.09.2000, samt enkelte ændringer på det ordinære afdelingsmøde den 23.09.2002, 03.10.2005, 25.09.2006, 18.09.2012, 16.09.14 og 19 09 2022.
 
Forord
HUSORDENREGLER
De nye husordenregler der blev vedtaget på det sidste ordinære afdelingsmøde den 25.09.2000 (samt rev. 23.09.2002, 03.10.2005 og 25.09.2006, 18.09.12, 16.09.14 og 22.09.2022) - og som har været gældende siden da, uddeles herved i en mere læsevenlig udgave. Som beboerne er orienteret om er disse regler en fornyelse af de ’gamle regler’ der faktisk var lige så gamle som vore boliger - omkring 19 år. De nye husordenregler skulle således være tilpasset ’vor tid’ og samtidig være tidssvarende nogle år ud i fremtiden.
Husordenreglerne er udarbejdet gennem lang tid og efter samråd med vore beboere. Disse regler er fastsat for at skabe tryghed og tilfredshed for både dig og din familie samt de øvrige beboere i bebyggelsen. Reglerne er også med til at holde de grønne fællesområder i pæn stand samt holde vore boliger i en høj standard med så lave vedligeholdelsesomkostninger som mulig.
Afdelingsbestyrelsen håber herved at alle vore beboere i afdeling 17 vil få gavn og glæde af de nye husordenregler.
 
Affald
Almindelig køkkenaffald:
 
Kød- og fiskerester samt madrester i det hele taget, skal anbringes - i lukket og tæt emballage - i egen kommunal affaldsbeholder. Ønsker en beboer en affaldsbeholder af anden størrelse end den der hører til boligen, er merudgifterne til anskaffelse og drift beboerens egen.
 
Problemaffald:
Malingsrester, olie, kemikalier, batterier m.v. skal anbringes på et i afdeling anvist deponeringssted.
 
Genbrugeligt affald:
Aviser, ugeblade, pap, glas, flasker m.v. skal afleveres på en kommunal miljøstation eller nærgenbrugsstation.
 
Haveaffald:
Haveaffald eller kompost til haveaffald kan, indenfor afdelingens område, henlægges på steder anvist ved skiltning eller efter oplysning af ejendomsfunktionæren. Der opfordres til at følge denne skiltning og anvisning, da det er i alles interesse at afdelingens have- og kompostområde er mest muligt tilgængeligt for alle i afdelingen.
 
Placering af affaldsbeholder:
Affaldsbeholdere skal placeres i forhaven. Enten bag udhuset, ind mod boligen, eller bag en afskærmning. Afskærmningen må ikke placeres længere fremme mod vej end udhusets bagside mod boligen. Affaldsbeholderne må på ingen måde være synlige fra vej eller genbo og den må ikke være til gene, den skal placeres, så den ikke vælter ud på vejen og beboerne skal sørge for, at affaldet ikke vælter ud over kanten på spanden.
 
Antenner
Indgreb i fællesantenneanlægget, ved tilslutningen i den enkelte bolig, må kun foretages med originale kabler og stik. Forstyrrelser der er grundet i egen indgreb skal rettes ved professionel hjælp, udgifter herfor er beboerens.
Der må ikke opsætte udvendige antenner, ud over én parabolantenne. Parabol må ikke opsættes på bygning. Ved placering i have ved indgangsside må højden ikke overstige 100 cm, i have ved stueside må højden her ikke overstige 160 cm.
Inden montering af parabol skal der ansøges hos administrationen, yderligere retningslinier for anbringelse m.v. gives herved.
 
Bad og toilet
Bleer, vat, avispapir og lignende må aldrig skylles ud i toiletkummen. Utætheder i installationer skal straks meldes til ejendoms­funktionæren.
 
Beboerens eget grønne område
Området der plejes, rengøres og holdes fri for ukrudt, omfatter forhave helt ud til boligvejen (begrænset af den ’sorte’ stribe i belægningen og beplantningen ud for udhuset), samt haven, med udgang fra stuen, til og med hækken ud mod fællesområdet. Eget område, mod nabo, begrænses i skel. Boliger med gavl mod fællesområde omfatter hele hækken.
Egne haver må på intet tidspunkt benyttes til opmagasinering af effekter ud over hvad der er almindelig benyttet i haver.
Hækken mod nabo klippes på egen side, samt på begge sider mod fællesområder. Højden i skel mod fællesområde og nabo, må højst være 1,80 m som nyklippet hæk. Beplantning og hæk beskæres og klippes i fornødent omfang. Hækken i egen have mod nabo og fællesområde, skal hvert år senest 1. september være klippet eller beskåret.
I haver der grænser op til nabohaver mod nord, må der ikke plantes træer og buske som kan kaste generende skygge over nabohaven.
 
Carport og overdækket terrasse m.v.
Opsætning må med boligforeningens og myndighedernes tilladelse finde sted, dog skal boligforeningens principtegning følges.
Plankeværk mod nabo, i skel, skal udføres i træ (evt. flethegn), og i ens højde maks. 180 cm. Farvevalg på egne bygningsdele skal følge boligforeningens anvisninger. Eventuelle konstruktioner af træ må ikke fremstå ubehandlede. Alle
egne konstruktioner skal fremstå regelret og i professionel udførelse.
 
Reparation:
Egne bygningsdele skal vedligeholdes og beskadigede dele repareres snarest mulig.
Se i øvrigt nærmere i reglerne om vedligeholdelse og fraflytning.
 
Eftersyn af boligerne
Så ofte boligforeningen skønner det påkrævet, foretages ved byggekyndig synsmand eftersyn i boligerne. I tilfælde af manglende vedligeholdelse er boligforeningen berettiget til at træffe beslutning om, i hvilket omfang og indenfor hvilket frist udbedring skal finde sted. Om fornødent kan arbejdet udføres for beboerens regning.
 
Forsikringer
Boligforeningen er forsikret ved almindelig lovpligtige forsikringer (ikke glasforsikring).
 
Glasruder:
Glasruder der af beboeren eller dennes omgangskreds er ituslået skal selv, eller dennes forsikring, betale for udskiftning.
 
Vandskade:
Vandskade på indbo som følge af rør- eller radiatorsprængning er ikke dækket af afdelingens forsikring.
 
Frostsprængning
For at undgå frostsprængning, må radiatorer i vintertiden aldrig være lukket helt, hvis vinduer er åbne.
 
Grønne fælles-områder i afdeling 17
De grønne anlæg udenfor den enkelte boligs området er også en del af bebyggelsens helhed. Selv om disse anlæg plejes af ejendomsfunktionæren skal vi alle være med til at værne om vores fælles grønne områder for at fremme en pæn bebyggelse.
 
Husdyr
Det er tilladt hver husstand kun at holde ét husdyr. *)
Efterladenskab fra dyret skal straks fjernes fra fællesområderne.
Husdyr uanset art skal, i fællesområderne, føres i snor.
Ejeren skal drage omsorg for at dyret ikke er til gene for de øvrige beboere.
Overholdes disse bestemmelser ikke, vil tilladelsen  blive inddraget.
 
Hårde hvidevarer m.v.
Til boligen hører:
El-komfur, emhætte, køleskab og vaskemaskine. Disse hårde hvidevares drift og daglige vedligeholdelse er beboerens. Forstyrrelser i driften betales af afdelingen. Skader som skyldes forkert betjening eller misbrug skal betales af beboeren. For at undgå skader er beboeren pligtig til at sætte sig ind i brugsanvisningen eller rådføre sig med ejendomsfunktionæren.
 
Egne hårde hvidevarer:
Øvrige hårdhvidevarer der opstilles og benyttes af beboeren vedkommer ikke boligforeningen.  Dog må tørretumbler kun placeres i bryggers, aftræk skal monteres tætsluttende til loftsudluftningen. Der må ikke kunne dannes damp i selve rummet.
Alle uregelmæssigheder ved de tekniske installationer, der er etableret eller indsat af boligforeningen, skal hurtigst muligt anmeldes til ejendomsfunktionæren.
 
Leg og boldspil
Boldspil må ikke finde sted på afdelingens boligveje men på områder anvist til boldspil.
 
Parkering og kørsel
Parkering:
Parkering skal foregå på egen parkeringspladser ved boligerne eller for gæster på anviste parkeringspladser. Der må ikke parkeres på langs af boligvejene, ud for boligerne eller på fælles græsområder. Lastbiler over 3.500 kg, campingvogne og uindregistrerede motorkøretøjer må ikke parkeres/henstilles permanent indenfor afdeling 17´s område.
 
Kørsel i området:
Kørsel i området skal foregå forsigtigt. Der må ikke køres i de grønne områder, -ej heller med cykel eller knallert.
 
Postkasse og udvendig belysnings-armatur
Disse dele hører til boligen. Ved eget valg af postkasse eller udvendigt belysningsarmatur er udgifterne herfor beboerens egen. Der må frit vælges farve og model.


Støj
Radio, fjernsyn m.v. samt musikinstrumenter:
Radio, fjernsyn m.v. samt musikinstrumenter må ikke ved støj genere naboerne. Der skal udvises ekstra hensyn efter kl. 23.00. Støj bl.a. fra musik for åbne døre og vinduer, eller i det fri må ikke finde sted. Vær specielt opmærksom på, hvor du anbringer højtalere i forhold til naboer.
 
Vaskemaskiner, tørretumbler mv.:
Vaskemaskiner, eventuel tørretumbler m.v. må være i brug til kl. 23.00.
 
Maskiner der frembringer støj:
Maskiner der frembringer støj, f.eks. boremaskine, må benyttes til kl. 19.00.
 
Tøjtørring
Udendørs tørring af vasketøj bør så vidt muligt finde sted i dagtimerne. Tørt tøj bør fjernes hurtigst muligt.
 
Udluftning
For at undgå fugtskader skal der foretages en effektiv udluftning gennem døre eller vinduer, helst flere gange dagligt, blot 5-10 minutter ad gangen. Vinduer og udvendige døre skal indvendig aftørres for eventuel kondensfugt, for at undgå råd i ramme- og karm.
 
Ændring af boligen
Udvendig:
Såvel bygningens ydre konstruktion eller farvevalg må ikke ændres.
 
Indvendig:
Boligen skal bibeholdes i sin oprindelig form. Afvigelser herfra må ikke finde sted uden tilladelse fra boligforeningen. Se i øvrigt nærmere i reglerne om vedligeholdelse og fraflytning. Udvendig- eller indvendig side af glasruder må ikke afblændes med aviser, plastemballage, overmaling eller lignende.
 
 
 
*) Det er dog ikke tilladt at holde muskelhunde (kamphunde) af følgende racer:
 
Amstaff, Bullmastiff, Bullterrier, Dogo, Argentini, Dogo Canarian, Dogo de Bordeux, Americano Bull Terrier
Pitt Bulls, Tosa Inn, og krydsninger hvori disse hunde indgår.

Information om afdelingen

Byggeår1982
Hårde hvidevarer
Opvarmning
Fjernvarme
Husdyr Husdyr tilladt, 1 hunde eller 1 katte, maksimum 1 i alt.
Antenneleverandør
Lejer er selv kunde ved YouSee